Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Karen Blixen (1885-1962)

forfatterinde
f. Karen (Tanne) Christentze Dinesen i Rungsted
Andrézel, Pierre (pseudonym)
Dinesen, Isak (pseudonym)
Lawless, Peter (pseudonym)
Osceola (pseudonym)
1885  Født Født: 17-04-1885
1885  Se også far, Wilhelm Dinesen
1907  Artikel Debut: i Tilskueren (novelle under pseudonymet Osceola)
1914  Note gift med Bror Blixen-Finecke (ægteskabet opløst 1925)
1914  Note bosat i Britisk Østafrika (nu Kenya), 1914-32
1932  Note bosat i Danmark, på Rungstedlund
1934  Debut Debut i bogform: Seven gothic tales (noveller, under pseudonymet Isak Dinesen) (dansk gendigtning: Syv fantastiske fortællinger, 1935)
1937  Pris Finansloven
1937  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Den afrikanske farm
1939  Pris Tagea Brandts Rejselegat
1944  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944: bind 27 (supplement), Poul Linneballe 👓
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945 👓
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon 👓
1949  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Hans Brix: Karen Blixens eventyr. Med en excurs om Pierre Andrézel
1949  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1949  Pris Holberg-Medaillen: tale af Cai M. Woel i Bogens tjenere, 1953, side 115-118
1950  Pris Ingenio et arti
1950  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1951  Krak Kraks Blå Bog: sidst 1962
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Christian Elling, bind 2, side 521-555 👓
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951 👓
1952  Pris De Gyldne Laurbær: tale af Vagn Riisager: Karen Blixen, Gyldendal, 1952, 32 s.
1952  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Karen Blixen og marionetternet
1952  Bog Blækspruttens historiske blå bog. Gyldendal, 1973  Illustreret med billede 👓
1955  Pris Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955 👓
1956  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Guder og galgefugle. To essays om Karen Blixen
1956  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Harald Nielsen: Karen Blixen. En studie i litterær mystik
1957  Note Korresponderende medlem af Bayerische Akademie, München
1957  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Johannes Rosendahl: Karen Blixen. 4 foredrag. 1. udg.
1957  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Louis E. Grandjean: Blixens animus. Et åndsorienteret forsøg
1957  Pris Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1957  Pris Æresmedlem af udenlandsk forening: The American Academy of Arts and Letters
1957  Pris Kritikerprisen
1959  Pris Henrik Pontoppidans Mindefond
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64 👓
1960  Pris Medlem af Det danske Akademi
1960  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Skygger på græsset (kapitel 1 tidl. trykt, se 1950 Farah, kapitel 3 tidl. trykt i Alt for Damerne 1957)
1962  Død Død: 07-09-1962

1962  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Clara Svendsen og Ole Wivel (red.): Karen Blixen
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixen og fuglene. Af Karen Blixen, Finn Salomonsen og Carl Syrach Larsen
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Robert Langbaum: Mulm, stråler og latter. En studie i Karen Blixens kunst
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1 👓
1965  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Det guddommelige barn og andre essays om Karen Blixen. 1. opl.
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 19-22 👓
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Viggo Kjær Petersen, bind 2, side 699-734 👓
1967  Bog Tilbageblik på 30'erne. Litteratur, teater, kulturdebat 1930-39. En antologi ved Hans Hertel: Hans Christian Ægidius: Enlig dame i trediverne, bind 2, side 98-109 👓
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Kabell: Karen Blixen debuterer. Wilhelm Fink Verlag, München
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Johannes Rosendahl: Karen Blixen. 2. udg.
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1 👓
1968  Bog Niels Birger Wamberg: Samtaler med danske digtere. Gyldendal, 1968: side 40-48, oprindelig bragt i radioen, udført marts 1960 👓
1969  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frans Lasson og Clara Svendsen: Karen Blixen. En digterskæbne i billeder
1969  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixens tegninger. Med to essays af Karen Blixen. Udgivet og indledet af Frans Lasson
1970  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Det guddommelige barn og andre essays om Karen Blixen. 2. opl.
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak  Illustreret med foto 👓
1970  Bog Niels Birger Wamberg: Digterne og Gyldendal. Kapitler af et forlags historie. Gyldendal, 1970: side 308-10 👓
1971  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Lis Holst Madsen: Skæbnemotivet i Karen Blixens forfatterskab
1972  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1973  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Thorkild Bjørnvig: Pagten. Mit venskab med Karen Blixen
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslaget: afrikanske farm, Den (erindringer) 👓
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Blixeniana, 1976-1985 (årbog)
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Caroline Carlsen: Erindringer om Karen Blixen
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Christian Elling: Karen Blixen (oprindelig i DD20-51:3)
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 150-159
1977  Bibliografi Bibliografier: Liselotte Henriksen: Karen Blixen. En bibliografi
1977  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto 👓
1978  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 157-176 (af Liselotte Henriksen) og side 179-187 (Else Brundbjerg)
1978  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1978  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Breve fra Afrika 1914-31, 2 bind
1979  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 220-233 (af Liselotte Henriksen)
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frans Lasson og Clara Svendsen: Karen Blixen. En digterskæbne i billeder. 3. opl
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1979  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 2, Ole Wivel 👓
1980  Pris Frimærke eller pengeseddel: frimærke 1,30 kr, portræt
1980  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 269-275 (af Liselotte Henriksen)
1981  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 256-266 (af Liselotte Henriksen)
1981  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Marianne Juhl og Bo Hakon Jørgensen: Dianas hævn - to spor i Karen Blixens forfatterskab
1981  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Ulla Albeck: Om Karen Blixens Kappen
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Elsa Gress, bind 3, side 11-34 👓
1981  Afsnit i bog Hans Holmberg: Fra Klaus Høeck til Karen Blixen. Interviews, portrætter, biografier. Hernov: side 149-171, ikke interview, side 149-159 har tidligere været trykt i Berlingske Tidende 1978 👓
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal 👓
1982  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 336-349 (af Liselotte Henriksen)
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1983  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 321-337 (af Liselotte Henriksen)
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixens blomster. Natur og kunst på Rungstedlund
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 251-265 (af Liselotte Henriksen)
1984  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Erling Schroeder: Pierrot. Erling Schroeder fortæller om Karen Blixen
1984  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 390-397 👓
1985  Pris Fødselsdagsfest: Københavns Universitets fest i anledning af Karens Blixens 100 års dag den 17. april
1985  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 316-332 (af Liselotte Henriksen)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Birthe Andrup: Kære Baronesse
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Else Brundbjerg: Samtaler mellem Karen Blixen og Grundtvig
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frans Lasson: Karen Blixen. En kronologi (Ny udgave i Liselotte Henriksen: Blixikon, 1999, side 50-62)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Gerda Nystad: Kærenliden og de syv små magistre (tegneserie) (oprindelig bragt i Berlingske Tidende 6-5-1984 til 25-5-1984)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Gert Dam: Rungstedlund. Bygningshistorisk redegørelse
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Hans Holmberg: Karen Blixen og bøgerne
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Inge Kærsgaard Juul: Kaptajnens datter (børnebog)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 96-104 👓
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad 👓
1985  Bog Blixen, Brøgger og andre danske damer. Red. af Bodil Wamberg. Centrum:
1986  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1986  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1986  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1986  Bog Ib Johansen: Sfinksens forvandlinger. Fantastiske fortællere i dansk litteratur fra B.S. Ingemann til Per Højholt. Aalborg Universitetsforlag: Mellem kosmopolitisme og almuekultur: Karen Blixen og Albert Dam, side 81-119 👓
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Lars Mønster: Løvinder. Tre kvindeportrætter hos Karen Blixen
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Ole Wivel: Karen Blixen. Et uafsluttet selvopgør
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Bibliografi Bibliografier: Alf Hjorth-Moritzsen: Karen Blixen og Rungstedlund. Med en bibliografi over Blixen-litteraturen
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Liselotte Henriksen: Karen Blixen - En håndbog
1988  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 96-97 👓
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Svend Bjerg: Karen Blixens teologi
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 6061-6260 👓
1989  Afsnit i bog Carl Langholz: Anetavler for berømte danskere. 1. samling: Digtere og forfattere. Dansk historisk Håndbogsforlag, 1989 👓
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal 👓
1990  Bog Nordiske forfatterinder. En antologi ved Lise Busk-Jensen. Gyldendal  Illustreret med foto : side 334-338 👓
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixens blomster. Natur og kunst på Rungstedlund. 2. udg.
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1993  Bibliografi Bibliografier: Aage Jørgensen: Litteratur om Karen Blixen. En bibliografi
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Inge Lise Rasmussen: Om at flyve og drømme. En bog om Karen Blixen
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Svend Erik Larsen: Landskab, erindring og identitet. To litterære landskabsbeskrivelser
1995  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002 👓
1996  Pris Frimærke eller pengeseddel: 3,75 Europa-frimærke
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal 👓
1996  Afsnit i bog Nordisk kvindelitteraturhistorie. Bind 1-5. Rosinante, 1996-98: bind 3, side 260-273 👓
1997  Afsnit i bog Læsninger i dansk litteratur. Bind 1-5. Odense Universitetsforlag 1997-1999: Charlotte Engberg, bind 3, side 326-341, Vinter-eventyr 👓
1998  Bibliografi Bibliografier:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Afsnit i bog Nordisk kvindelitteraturhistorie. Bind 1-5. Rosinante, 1996-98: bind 5 👓
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet: 👓
1999  Afsnit i bog Det 20. århundrede. De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark. Aschehoug, 1999: Christian Braad Thomsen 👓
1999  Bog Danskere i Berlin. Redigeret af Susanne Bernth. Danmarks Nationalleksikon: side 124-31 (fra Mit livs mottoer, 1978) 👓
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999 👓
1999  Pris Konkurrence. Berlingske Tidende - Århundredets danske bog: Syv fantastiske fortællinger (nr 2)
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: Syv fantastiske fortællinger (nr 3)
1999  Pris Frimærke eller pengeseddel: på 50-kroneseddel
1999  Note på grund af begrænset rettighedsaftale, kan en svensk TV-film fra 1979, instrueret af Georg Oddner og byggende på novellen Det drømmende barn, ikke vises i Filmhusets Blixen-kavalkade
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2000  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2000  Leksikon Dansk kvindebiografisk leksikon. Bind 1-4. Rosinante, 2000-01: Charlotte Engberg 👓
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Den afrikanske farm. Pragtudgave
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001 👓
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med foto 👓
2001  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2002  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2002  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Tone Selboe, bind 1, side 467-483 👓
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug 👓
2003  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon 👓
2004  Leksikon Grethe Jensen: Kvinder i Danmarkshistorien. Politiken  Illustreret med foto : side 223-30 👓
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2006  Pris Kulturministeriets Litteraturkanon: Vinter-eventyr
2007  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Den afrikanske farm. Tekstkommentarer og efterskrift Lasse Horne Kjeldgaard. Udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 112, 351, Syv fantastiske fortællinger, Sorg-agre, Gengældelsens veje 👓
2007  Bog Lars Peter Rømhild: Læseglæder. 100 bedste romaner og fortællinger. Gyldendal, 2007: Det drømmende barn (1942) 👓
2008  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2010  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2010  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2010  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
2013  Bog Maria Helleberg: Kvinder der forandrede Danmark. Ildhu, vilje og engagement. Sohn 👓
2014  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2015  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2016  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2017  Pris De 10 mest oversatte danske forfattere (udarbejdet af Diction): 196 oversatte værker
2018  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Jørgen Stormgaard: Blixen og Bjørnvig. Pagten, venskabet og bruddet

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Det kongelige Bibliotek. Nyere danske forfattere
0000  Web Link Anetavler for berømte danskere: Anetavler
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: DR /skole. Tema - Danske digtere
0000  Web Link Dansk Biografisk Leksikon, elektronisk udgave på www.denstoredanske.dk: Dansk biografisk Leksikon
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Hjemmeside: Karen Blixen Museet
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Voksne
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1975, opført dramatik til 1975)

Anvendte symboler
👓 Beskrivelse er baseret på selvsyn.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ