Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Karen Blixen (1885-1962)

forfatterinde
f. Karen (Tanne) Christentze Dinesen i Rungsted
Andrézel, Pierre (pseudonym)
Dinesen, Isak (pseudonym)
Lawless, Peter (pseudonym)
Osceola (pseudonym)
1885  Født Født: 17-04-1885
1885  Se også far, Wilhelm Dinesen
1907  Artikel Debut: i Tilskueren (novelle under pseudonymet Osceola)
1914  Note gift med Bror Blixen-Finecke (ægteskabet opløst 1925)
1914  Note bosat i Britisk Østafrika (nu Kenya), 1914-32
1932  Note bosat i Danmark, på Rungstedlund
1934  Debut Debut i bogform: Seven gothic tales (noveller, under pseudonymet Isak Dinesen) (dansk gendigtning: Syv fantastiske fortællinger, 1935)
1937  Pris Finansloven
1937  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Den afrikanske farm
1939  Pris Tagea Brandts Rejselegat
1944  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944: bind 27 (supplement), Poul Linneballe
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1949  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Hans Brix: Karen Blixens eventyr. Med en excurs om Pierre Andrézel
1949  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1949  Pris Holberg-Medaillen: tale af Cai M. Woel i Bogens tjenere, 1953, side 115-118
1950  Pris Ingenio et arti
1950  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1951  Krak Kraks Blå Bog: sidst 1962
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Christian Elling, bind 2, side 521-555
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1952  Pris De Gyldne Laurbær: tale af Vagn Riisager: Karen Blixen, Gyldendal, 1952, 32 s.
1952  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Karen Blixen og marionetternet
1952  Bog Blækspruttens historiske blå bog. Gyldendal, 1973  Illustreret med billede
1955  Pris Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1956  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Guder og galgefugle. To essays om Karen Blixen
1956  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Harald Nielsen: Karen Blixen. En studie i litterær mystik
1957  Note Korresponderende medlem af Bayerische Akademie, München
1957  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Johannes Rosendahl: Karen Blixen. 4 foredrag. 1. udg.
1957  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Louis E. Grandjean: Blixens animus. Et åndsorienteret forsøg
1957  Pris Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1957  Pris Æresmedlem af udenlandsk forening: The American Academy of Arts and Letters
1957  Pris Kritikerprisen
1959  Pris Henrik Pontoppidans Mindefond
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1960  Pris Medlem af Det danske Akademi
1960  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Skygger på græsset (kapitel 1 tidl. trykt, se 1950 Farah, kapitel 3 tidl. trykt i Alt for Damerne 1957)
1962  Død Død: 07-09-1962

1962  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Clara Svendsen og Ole Wivel (red.): Karen Blixen
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixen og fuglene. Af Karen Blixen, Finn Salomonsen og Carl Syrach Larsen
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Robert Langbaum: Mulm, stråler og latter. En studie i Karen Blixens kunst
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Det guddommelige barn og andre essays om Karen Blixen. 1. opl.
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 19-22
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Viggo Kjær Petersen, bind 2, side 699-734
1967  Bog Tilbageblik på 30'erne. Litteratur, teater, kulturdebat 1930-39. En antologi ved Hans Hertel: Hans Christian Ægidius: Enlig dame i trediverne, bind 2, side 98-109
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Kabell: Karen Blixen debuterer. Wilhelm Fink Verlag, München
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Johannes Rosendahl: Karen Blixen. 2. udg.
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1968  Bog Niels Birger Wamberg: Samtaler med danske digtere. Gyldendal, 1968: side 40-48, oprindelig bragt i radioen, udført marts 1960
1969  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frans Lasson og Clara Svendsen: Karen Blixen. En digterskæbne i billeder
1969  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixens tegninger. Med to essays af Karen Blixen. Udgivet og indledet af Frans Lasson
1970  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Det guddommelige barn og andre essays om Karen Blixen. 2. opl.
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak  Illustreret med foto
1970  Bog Niels Birger Wamberg: Digterne og Gyldendal. Kapitler af et forlags historie. Gyldendal, 1970: side 308-10
1971  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Lis Holst Madsen: Skæbnemotivet i Karen Blixens forfatterskab
1972  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1973  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Thorkild Bjørnvig: Pagten. Mit venskab med Karen Blixen
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslaget: afrikanske farm, Den (erindringer)
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Blixeniana, 1976-1985 (årbog)
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Caroline Carlsen: Erindringer om Karen Blixen
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Christian Elling: Karen Blixen (oprindelig i DD20-51:3)
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 150-159
1977  Bibliografi Bibliografier: Liselotte Henriksen: Karen Blixen. En bibliografi
1977  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto
1978  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 157-176 (af Liselotte Henriksen) og side 179-187 (Else Brundbjerg)
1978  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1978  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Breve fra Afrika 1914-31, 2 bind
1979  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 220-233 (af Liselotte Henriksen)
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frans Lasson og Clara Svendsen: Karen Blixen. En digterskæbne i billeder. 3. opl
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1979  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 2, Ole Wivel
1980  Pris Frimærke eller pengeseddel: frimærke 1,30 kr, portræt
1980  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 269-275 (af Liselotte Henriksen)
1981  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 256-266 (af Liselotte Henriksen)
1981  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Marianne Juhl og Bo Hakon Jørgensen: Dianas hævn - to spor i Karen Blixens forfatterskab
1981  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Ulla Albeck: Om Karen Blixens Kappen
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Elsa Gress, bind 3, side 11-34
1981  Afsnit i bog Hans Holmberg: Fra Klaus Høeck til Karen Blixen. Interviews, portrætter, biografier. Hernov: side 149-171, ikke interview, side 149-159 har tidligere været trykt i Berlingske Tidende 1978
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal
1982  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 336-349 (af Liselotte Henriksen)
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1983  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 321-337 (af Liselotte Henriksen)
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixens blomster. Natur og kunst på Rungstedlund
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 251-265 (af Liselotte Henriksen)
1984  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Erling Schroeder: Pierrot. Erling Schroeder fortæller om Karen Blixen
1984  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 390-397
1985  Pris Fødselsdagsfest: Københavns Universitets fest i anledning af Karens Blixens 100 års dag den 17. april
1985  Bibliografi Bibliografier: Blixeniana, side 316-332 (af Liselotte Henriksen)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Birthe Andrup: Kære Baronesse
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Else Brundbjerg: Samtaler mellem Karen Blixen og Grundtvig
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frans Lasson: Karen Blixen. En kronologi (Ny udgave i Liselotte Henriksen: Blixikon, 1999, side 50-62)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Gerda Nystad: Kærenliden og de syv små magistre (tegneserie) (oprindelig bragt i Berlingske Tidende 6-5-1984 til 25-5-1984)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Gert Dam: Rungstedlund. Bygningshistorisk redegørelse
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Hans Holmberg: Karen Blixen og bøgerne
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Inge Kærsgaard Juul: Kaptajnens datter (børnebog)
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 96-104
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1985  Bog Blixen, Brøgger og andre danske damer. Red. af Bodil Wamberg. Centrum:
1986  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1986  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1986  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1986  Bog Ib Johansen: Sfinksens forvandlinger. Fantastiske fortællere i dansk litteratur fra B.S. Ingemann til Per Højholt. Aalborg Universitetsforlag: Mellem kosmopolitisme og almuekultur: Karen Blixen og Albert Dam, side 81-119
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Lars Mønster: Løvinder. Tre kvindeportrætter hos Karen Blixen
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Ole Wivel: Karen Blixen. Et uafsluttet selvopgør
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Bibliografi Bibliografier: Alf Hjorth-Moritzsen: Karen Blixen og Rungstedlund. Med en bibliografi over Blixen-litteraturen
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Liselotte Henriksen: Karen Blixen - En håndbog
1988  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 96-97
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Svend Bjerg: Karen Blixens teologi
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 6061-6260
1989  Afsnit i bog Carl Langholz: Anetavler for berømte danskere. 1. samling: Digtere og forfattere. Dansk historisk Håndbogsforlag, 1989
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal
1990  Bog Nordiske forfatterinder. En antologi ved Lise Busk-Jensen. Gyldendal  Illustreret med foto : side 334-338
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Karen Blixens blomster. Natur og kunst på Rungstedlund. 2. udg.
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1993  Bibliografi Bibliografier: Aage Jørgensen: Litteratur om Karen Blixen. En bibliografi
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Inge Lise Rasmussen: Om at flyve og drømme. En bog om Karen Blixen
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Svend Erik Larsen: Landskab, erindring og identitet. To litterære landskabsbeskrivelser
1995  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
1996  Pris Frimærke eller pengeseddel: 3,75 Europa-frimærke
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal
1996  Afsnit i bog Nordisk kvindelitteraturhistorie. Bind 1-5. Rosinante, 1996-98: bind 3, side 260-273
1997  Afsnit i bog Læsninger i dansk litteratur. Bind 1-5. Odense Universitetsforlag 1997-1999: Charlotte Engberg, bind 3, side 326-341, Vinter-eventyr
1998  Bibliografi Bibliografier:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Afsnit i bog Nordisk kvindelitteraturhistorie. Bind 1-5. Rosinante, 1996-98: bind 5
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1999  Afsnit i bog Det 20. århundrede. De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark. Aschehoug, 1999: Christian Braad Thomsen
1999  Bog Danskere i Berlin. Redigeret af Susanne Bernth. Danmarks Nationalleksikon: side 124-31 (fra Mit livs mottoer, 1978)
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
1999  Pris Konkurrence. Berlingske Tidende - Århundredets danske bog: Syv fantastiske fortællinger (nr 2)
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: Syv fantastiske fortællinger (nr 3)
1999  Pris Frimærke eller pengeseddel: på 50-kroneseddel
1999  Note på grund af begrænset rettighedsaftale, kan en svensk TV-film fra 1979, instrueret af Georg Oddner og byggende på novellen Det drømmende barn, ikke vises i Filmhusets Blixen-kavalkade
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2000  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2000  Leksikon Dansk kvindebiografisk leksikon. Bind 1-4. Rosinante, 2000-01: Charlotte Engberg
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Den afrikanske farm. Pragtudgave
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med foto
2001  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2002  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2002  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Tone Selboe, bind 1, side 467-483
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug
2003  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2004  Leksikon Grethe Jensen: Kvinder i Danmarkshistorien. Politiken  Illustreret med foto : side 223-30
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2006  Pris Kulturministeriets Litteraturkanon: Vinter-eventyr
2007  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Den afrikanske farm. Tekstkommentarer og efterskrift Lasse Horne Kjeldgaard. Udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 112, 351, Syv fantastiske fortællinger, Sorg-agre, Gengældelsens veje
2007  Bog Lars Peter Rømhild: Læseglæder. 100 bedste romaner og fortællinger. Gyldendal, 2007: Det drømmende barn (1942)
2008  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2010  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2010  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2010  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2012  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
2013  Bog Maria Helleberg: Kvinder der forandrede Danmark. Ildhu, vilje og engagement. Sohn
2014  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2015  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2016  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2017  Pris De 10 mest oversatte danske forfattere (udarbejdet af Diction): 196 oversatte værker

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Det kongelige Bibliotek. Nyere danske forfattere
0000  Web Link Anetavler for berømte danskere: Anetavler
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: DR /skole. Tema - Danske digtere
0000  Web Link Dansk Biografisk Leksikon, elektronisk udgave på www.denstoredanske.dk: Dansk biografisk Leksikon
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Hjemmeside: Karen Blixen Museet
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Voksne
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ