Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Otto Gelsted (1888-1968)

forfatter, journalist
f. Einar Otto Jeppesen i Middelfart, opvokset i Esbjerg
0000  Krak Kraks Blå Bog
1888  Født Født: 04-11-1888
1907  Student student (Ordrup, Andreas Kollegiet)
1911  Note om navn navneforandring fra Jeppesen til Gelsted
1912  Artikel Debut: i Nordland (som kritiker)
1913  Debut Debut i bogform: Johannes V. Jensen (biografi)
1920  Debut Debut i bogform: De evige ting (digte)
1925  Bog Kjeld Elfelt: Den lykkelige Flugt. Essays om moderne Digtere. Woel, 1925: side 19-26
1930  Bog Jul. Bomholt: Dansk digtning fra den industrielle revolution til vore dage. Fremad: side 289-290
1932  Afsnit i bog Studenterne [fra år]  Illustreret med foto : 1907, side 269
1936  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944
1936  Note gift med Grete Erdmann (ægteskabet opløst 1939)
1937  Note datter, Ruth
1940  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1943  Note flygtet til Sverige
1943  Pris Sophus Michaëlis' Legat
1945  Pris Æresmedlem af udenlandsk forening: Norsk Forfatterforening
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Pris Dansk Forfatterforenings legat
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1946  Pris Finansloven
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Volmer Dissing, bind 1, side 273-291
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1955  Pris Helge Rode Legatet
1955  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Ny samling: Fra Marie Bregendahl til den unge prosa, 1955: Volmer Dissing, side 426-428
1955  Erindringer eller breve Glimt af barndommen. Hans Reitzel:
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1958  Pris Dansk Oversætterforbunds ærespris
1958  Pris [Holger] Drachmannlegatet
1958  Pris Emil Aarestrup Medaillen
1958  Pris Festskrift:
1958  Bibliografi Bibliografier:
1958  Bibliografi Bibliografier:
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1961  Pris Dansk Forfatterfonds lyrikerpris
1961  Pris Medlem af Det danske Akademi
1962  Pris Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1963  Pris Holberg-Medaillen
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 51-61
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Volmer Dissing, bind 2, side 101-23
1968  Død Død: 22-12-1968

1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1969  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Otto Gelsted fortæller (interviews ved Claus Ingemann Jørgensen)
1969  Bog Ninka: 33 portrætter. Rhodos  Illustreret med billede : side 125-129 (Politiken 1. april 1962)
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 256-263
1977  Bibliografi Bibliografier: Børge Houmann: Otto Gelsted bibliografi. Med bibliografiske noter
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto
1980  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 5, Carl Erik Bay
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Anker Gemzøe, bind 2, side 76-94
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet: Frans Lasson: Sophus Claussen og hans kreds. En digters liv i breve. Bind 1-2
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 239-240, 266-270, 470-472
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 6495-6504
1997  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002: bind 7 + supplement
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Hans Larsen og Anders-Peter Mathiasen: Hvem ligger hvor. Ture på københavnske kirkegårde. Politiken
2002  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Per Stounbjerg, bind 1, bind 212-219
2003  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Leksikon for det 21. århundrede
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ