Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

William Heinesen (1900-1991)

forfatter
f. Andreas William H. i Tórshavn, Færøerne
0000  Pris + Andre priser
0000  Pris Finansloven
0000  Krak Kraks Blå Bog: sidst 1990 👓
1900  Født Født: 15-01-1900
1900  Se også fætter, Jørgen-Frantz Jacobsen
1912  Artikel Debut: i "Luren" (den 12 åriges eget maskinskrevne blad, noveller, digte, dramaer, artikler)
1919  Artikel Debut: i Verden og Vi (digt)
1921  Debut Debut i bogform:
1932  Note gift med Elise Susanne Johansen
1936  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945 👓
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon 👓
1951  Pris Selskabet for de skiønne og nyttige Videnskabers Pris:
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951 👓
1952  Pris [Holger] Drachmannlegatet
1954  Pris Martin Andersen Nexø Fondens Pris
1955  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Ny samling: Fra Marie Bregendahl til den unge prosa, 1955: Otto Gelsted, side 271-82 👓
1955  Erindringer eller breve Glimt af barndommen. Hans Reitzel: 👓
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955 👓
1956  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1956  Pris Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64 👓
1960  Pris Holberg-Medaillen
1961  Pris Medlem af Det danske Akademi
1961  Erindringer eller breve Digtere fortæller om deres barndom. Bind 1-4. Gyldendal, 1961-64:
1962  Pris Dansk-Færøsk Kulturfonds pris
1962  Pris Henrik Pontoppidans Mindefond
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1 👓
1965  Pris Nordisk Råds Litteraturpris:
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 99-104 👓
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Ole Storm, bind 2, side 625-56 👓
1968  Pris Emil Aarestrup Medaillen
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1 👓
1968  Bog Niels Birger Wamberg: Samtaler med danske digtere. Gyldendal, 1968: side 34-39, oprindelig bragt i radioen, udført marts 1966 👓
1969  Bog Ninka: 33 portrætter. Rhodos  Illustreret med billede : side 177-183 (Politiken 6. juni 1965) 👓
1971  Note Medlem af Det danske Akademi
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974 👓
1975  Pris Den færøske Litteraturpris (M.A. Jacobsens Heiðursløn)
1975  Pris Æresmedlem af Dansk Forfatterforening
1975  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1976  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto 👓
1979  Pris Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat
1979  Pris Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1980  Pris Kritikerprisen:
1980  Pris Æresborger: i Tórshavn
1980  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84
1981  Pris Ingenio et arti
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Ejgil Søholm, bind 2, side 293-312 👓
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Pris Gelsted-Kirk-Scherfig-Prisen
1984  Pris Tórshavns Byråds Børnebogspris
1984  Bibliografi Bibliografier:
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 468-470
1985  Pris Karen Blixen Medaljen
1985  Pris Sonning-prisen
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 68-78
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad 👓
1987  Pris Johannes Ewalds Legat
1987  Pris Svenska Akademiens Nordiska Pris
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Pris Frimærke eller pengeseddel: Færøerne
1988  Afsnit i bog Jørgen Gustava Brandt og Asger Schnack: 80 moderne danske digtere. Gyldendal, 1988 👓
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 6623-6664
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal 👓
1990  Erindringer eller breve Min skolevej 2. Vindrose: Færøerne, Thorshavn Realskole 👓
1991  Død Død: 12-03-1991

1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1993  Bog Jógvan Isaksen: Færøsk litteratur. Introduktion og punktnedslag. Vindrose  Illustreret med foto : side 36-40, 97-102 (Tårnet ved verdens ende), 103-116 (Laterna Magica), 117-120 👓
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Bibliografi Bibliografier:
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal 👓
1997  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002 👓
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: De fortabte spillemænd (nr 13)
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999 👓
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001 👓
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med foto 👓
2002  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Mogens Davidsen, bind 1, side 238-247 👓
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug 👓
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon 👓
2004  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 116-17, Det gode håb 👓
2007  Bog Lars Peter Rømhild: Læseglæder. 100 bedste romaner og fortællinger. Gyldendal, 2007: De fortabte spillemænd (1950) 👓
2011  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Else Lidegaard: Med snudehulkende hilsen fra William Heinesen. Et forelsket portræt - breve og erindringer

0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Voksne
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1975, opført dramatik til 1975)

Anvendte symboler
👓 Beskrivelse er baseret på selvsyn.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ