Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Søren Kierkegaard (1813-1855)

filosof, forfatter
f. Søren Aabye Kierkegaard i København
Bogbinder, Hilarius (pseudonym)
Climacus, Johannes (pseudonym)
Constantius, Constantin (pseudonym)
de Silentio, Johannes (pseudonym)
Eremita, Victor (pseudonym)
Haufniensis, Vigilius (pseudonym)
1813  Født Født: 05-05-1813
1813  Note om navn brugte mange forskellige pseudonymer til sine udgivelser
1813  Note bror, P.C. Kierkegaard (f. 1805 - d. 1888)
1830  Student student (Kbh., Borgerdydskolen i København)
1838  Debut Debut i bogform: Af en endnu levendes papirer
1840  Uddannelse cand.theol.
1840  Note 10. september, forlovet med Regine Olsen (forlovelsen hævet 11-10-1841) (f. 1822 - d. 1904)
1841  Note oktober hæver forlovelsen med Regine Olsen
1843  Kendt værk Hovedværk: Enten-Eller (under pseudonymet Victor Erèmita)
1845  Kendt værk Hovedværk: Stadier på livets vej (under pseudonymet Hilarius Bogbinder)
1847  Bibliografi Erslew: Almindeligt forfatter-lexicon. Bind 1-6, 1843-68: bind 2, side 24-25
1851  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Om min forfattervirksomhed
1855  Død Død: 11-11-1855

1855  Note ugift
1859  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Synspunkter for min forfattervirksomhed (skrevet 1848, udgivet af P. Chr. Kierkegaard)
1864  Bibliografi Erslew: Almindeligt forfatter-lexicon. Bind 1-6, 1843-68: bind s2, side 34-42
1870  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Erik Bøgh: Søren Kierkegaard og St. Sørens-Dyrkelsen
1877  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Georg Brandes: Søren Kierkegaard
1881  Afsnit i bog Fr. Winkel Horn: Den danske literaturs historie. En håndbog. Del 1-2. Gyldendal: del 2, side 443-474
1892  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Harald Høffding: S. Kierkegaard som filosof
1895  Leksikon C.F. Bricka: Dansk Biografisk Lexikon. Bind 1-19. Gyldendal, 1887-1905
1898  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1898  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Chr. Jensen: Kierkegaards religiøse udvikling
1898  Om forfatteren Bøger om person eller værker: P.A. Rosenberg: Søren Kierkegaards personlighed og forfatterskab
1901  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1903  Om forfatteren Bøger om person eller værker: N. Teisen: Om Kierkegaards betydning som kristelig tænker
1907  Afsnit i bog Vilh. Østergaard: Illustreret dansk literaturhistorie. Gyldendal, 1907: andet afsnit, side 453-470
1909  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1910  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1915  Leksikon Th. Lind: Gyldendals forfatter-lexikon
1919  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1922  Leksikon Salmonsens konversationsleksikon. 2. udgave. Bind 1-26, 1915-30: bind 13, side 821-829, (Cl.W.)
1923  Leksikon Dansk Biografisk Håndleksikon, 1920-1926
1924  Afsnit i bog Carl S. Petersen og Vilh. Andersen: Illustreret dansk litteraturhistorie. Bd.1-4. Gyldendal, 1924-34: bind 3, side 679-706
1925  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1925  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Julius Schousboe: Om begrebet humor hos Kierkegaard
1925  Om forfatteren Bøger om person eller værker: P.A. Heiberg: Kierkegaards religiøse udvikling. Psykologisk mikroskopi
1929  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Frithiof Brandt: Den unge Søren Kierkegaard
1933  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1937  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944
1948  Bibliografi Bibliografier:
1948  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1949  Artikel Artikler om forfatteren eller forfatterskabet:
1951  Bibliografi Bibliografier:
1951  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1952  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1952  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1953  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Gregor Malantschuk: Indførelse i Søren Kierkegaards forfatterskab
1953  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1954  Leksikon Hvem skrev hvad før 1914. Politiken, 1954
1955  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1955  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1957  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Niels Thulstrup: Katalog over Søren Kierkegaards bibliotek. Med indledning
1957  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Om mig selv. Breve og optegnelser. Udvalg ved Ole Jacobsen og Rasmus Fischer
1958  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1959  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Villads Christensen: Søren Kierkegaard og Frederiksberg
1960  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1960  Bog Henning Valeur Larsen: Assistens Kirkegård 1760-1960. Af Henning Valeur Larsen, Hans Kofoed og Henry E. Nielsen. Kbh., Københavns Begravelsesvæsen, 1960: side 42
1961  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Søren Kierkegaards dagbøger. Udvalgt og kommenteret af Peter P. Rohde. Bind 1-4, 1961-64
1962  Bibliografi Bibliografier: Jens Himmelstrup: Søren Kierkegaard. International bibliografi
1962  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Peter P. Rohde: Søren Kierkegaard. Et geni i en købstad
1963  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Johannes Hohlenberg: Søren Kierkegaard (2. udgave)
1963  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Carl Jørgensen: Søren Kierkegaard. Bind 1-5
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Jens Himmelstrup: Terminologisk ordbog (2. udgave)
1964  Erindringer eller breve Digtere fortæller om deres barndom. Bind 1-4. Gyldendal, 1961-64:
1967  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Georg Brandes: Søren Kierkegaard (3. udgave)
1967  Om forfatteren Bøger om person eller værker: H.P. Rohde: Auktionsprotokol over Søren Kierkegaards bogsamling
1967  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Niels Thulstrup: Kierkegaards forhold til Hegel
1967  Bog Chr. Kirchhoff-Larsen: Danske digteres kærlighedshistorie. Samlet udgave.: side 221-231
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Gregor Malantschuk: Dialektik og eksistens hos Søren Kierkegaard
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Johannes Hohlenberg: Den ensommes vej (2. udgave)
1968  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1968  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1969  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Henriksen: Kierkegaards romaner (2. udgave)
1970  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Jørgen Bonde Jensen: Søren Kierkegaard og den menige mand. 2. udgave
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak  Illustreret med billede
1971  Bibliografi Bibliografier: Aage Jørgensen: Søren Kierkegaard-litteratur 1961-70
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslagene: Enten-Eller, Stadier på livets vei (roman)
1975  Leksikon Nordisk litteratur før 1914. Politiken 1975
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 497-512
1978  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1980  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1981  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1981  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1983  Bibliografi Bibliografier: Aage Jørgensen: Søren Kierkegaard-litteratur 1971-1980. En bibliografi
1983  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85  Illustreret med billede : bind 5, side 551-589
1985  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Leksikon Kari Sønsthagen og Torben Weinreich: Børnebogsnøglen. Høst
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 45-46
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 4416-5147
1989  Afsnit i bog Carl Langholz: Anetavler for berømte danskere. 1. samling: Digtere og forfattere. Dansk historisk Håndbogsforlag, 1989
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal
1990  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1990  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1993  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1993  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1993  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1997  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1997  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1997  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1998  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Hans Larsen og Anders-Peter Mathiasen: Hvem ligger hvor. Ture på københavnske kirkegårde. Politiken
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med billede
2001  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Note forlaget anfører Erik Søndergaard Hansen som udgiver, men dagbogen er fiktiv (Politiken 26-9-2004)
2002  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2003  Bog Jørgen Schrøder: Historier fra Assistens. Holkenfeldt 3: side 151-54, 157-81
2003  Leksikon Leksikon for børnelitteratur. Branner og Korch
2004  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Tonny Aagaard Olesen og Pia Søltoft: Den udødelige. Kierkegaards læst værk for værk
2006  Pris Kulturministeriets Litteraturkanon: Enten - eller
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Flemming Chr. Nielsen: Den hemmelige note eller Kierkegaard-mysteriet (roman)
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Flemming Chr. Nielsen: Ind i verdens vrimmel. Søren Kierkegaards ukendte bror. 2. udgave
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Juma Kruse: En analyse af nihilismen og eksistentialismen i Søren Kierkegaards Enten-Eller og Peter Seebergs tidlige prosa (1956-1976) (Speciale)
2007  Bog Birgit Bertung: Gyldne lænker - kvindernes guldalder. Om forholdet mellem mand og kvinde hos 10 guldalderpersonligheder. Reitzel
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 147-50, Enten-Eller, Studier på livets vej
2008  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Jørgen I. Jensen: ... det tredje øjeblik
2009  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Anders Holm: To samtidige. Kierkegaards og Grundtvigs kritik af hinanden
2010  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Peter Thielst: Kierkegaard i Grækenland. På øhop i forfatterskabet
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2013  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2017  Pris De 10 mest oversatte danske forfattere (udarbejdet af Diction): 488 oversatte værker

0000  Web Link Anetavler for berømte danskere: Anetavler
0000  Web Link Arkiv for dansk litteratur: http://www.adl.dk/adl_pub/forfatter/e_forfatter/e_forfatter.xsql?ff_id=75&nnoc=adl_pub
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Epoke - danske romaner før 1900. Ved Per Hofman Hansen og Iben Holk
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Leksikon for det 21. århundrede
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Søren Kierkegaard Forskningscenteret ved Københavns Universitet
0000  Web Link Dansk Biografisk Leksikon, elektronisk udgave på www.denstoredanske.dk: Dansk biografisk Leksikon
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ