Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Ib Spang Olsen (1921-2012)

tegner, forfatter
f. i København
0000  Pris + Andre priser
0000  Krak Kraks Blå Bog 👓
1921  Født Født: 11-06-1921
1943  Uddannelse lærereksamen (Blaagaard Seminarium)
1947  Note gift med Grete Geisler
1962  Note gift med Ingeborg (Nulle) Øigaard (f. 1934)
1963  Pris Kulturministeriets Børnebogspris:
1964  Pris Dansk Forfatterfond
1964  Pris Kulturministeriets Børnebogspris: Det lille lokomotiv (billedbog). Blæsten (billedbog). Regnen (billedbog), tale af Aase Bredsdorff i Børn og bøger, 1964:8, side 94-96
1966  Pris Selskabet Bogvennernes Tegnerpris
1967  Pris Kulturministeriets Børnebogspris: Mosekonens bryg (billedbog)
1969  Leksikon Børnenes hvem skrev hvad. Politiken, 1969  Illustreret med foto 👓
1971  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 15
1972  Pris IBBY's H.C. Andersen-pris:
1974  Leksikon Børnenes hvem skrev hvad. Danske og udenlandske børnebøger efter 1900. 2. udg. Politiken, 1974.  Illustreret med foto 👓
1976  Pris Forening for Boghaandværks Ærespris
1980  Pris Kulturministeriets Illustratorpris
1980  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1981  Pris Krebs' Skoles Pris
1982  Pris H.C. Andersen Medaljen
1982  Bibliografi Bibliografier:
1983  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 13, Bent Irve 👓
1984  Bog Syv danske tegnere. Visoprint 👓
1985  Pris Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat
1986  Pris Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris: Tante Andante
1986  Pris LOs Kulturpris
1986  Afsnit i bog Bent Rasmussen: 53 danske børnebogsforfattere. Gyldendal, 1986
1988  Leksikon Kari Sønsthagen og Torben Weinreich: Børnebogsnøglen. Høst 👓
1990  Pris BMF's Børnebogspris: Voksenfælden
1991  Pris Danske Bladtegneres Cross-Pris
1991  Pris Festskrift:
1991  Bibliografi Bibliografier:
1991  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1993  Pris Hans Christian Andersen-prisen (af H.C. Andersen komiteen, Odense)
1993  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1994  Afsnit i bog Kirsten Bystrup og Lise Lotte Larsen: De tegner for børn. Dansk BiblioteksCenter: side 92-100 👓
1996  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1997  Pris Hans Bendix Prisen
1997  Pris Børnebibliotekarernes Kulturpris
2000  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002 👓
2001  Pris Festskrift: Poesiens tegner. En hilsen til Ib Spang Olsen på hans firs års fødselsdag den 11. juni 2001. Red. af Torben Brostrøm, Fl. Johansen og Fl. Møldrup
2001  Bibliografi Bibliografier:
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001 👓
2002  Pris Modersmål-Prisen
2002  Pris Rødekro Kommunes Kulturpris
2003  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Ung mand i fyrrerne. Erindringer
2003  Leksikon Leksikon for børnelitteratur. Branner og Korch 👓
2004  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2004  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Tegner i halvtredserne. Erindringer 1949-1961
2004  Pris Årstidens Bog:
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2007  Pris H.C. Andersen-prisen
2008  Pris Gyldendals Børnebogspris
2010  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Livsvarig ydelse (anden gruppe end litteratur): gruppen billedkunstnere
2012  Død Død: 15-1-2012

2015  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2015  Bibliografi Bibliografier: Søren Vinterberg: Ib Spang Olsens ABC, side 328-35

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Børn
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi

Anvendte symboler
👓 Beskrivelse er baseret på selvsyn.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ