Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Knud Andersen (1890-1980)

forfatter
f. på Djursland
0000  Krak Kraks Blå Bog
1890  Født Født: 11-09-1890
1916  Note gift med Helga Marie Thorn (ægteskabet opløst)
1917  Artikel Debut: i Illustreret Tidende (digt)
1918  Se også datter, Lis Andersen
1923  Debut Debut i bogform: Sange og syner (digte)
1929  Pris Emma Bærentzens Legat
1931  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Med 'Monsunen' på Atlanterhavet (rejsebeskrivelse)
1933  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Elleve måneder på havet og een i havn (rejsebeskrivelse)
1934  Note gift med Kirsten Gjørup
1936  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Højvande ved Dover (rejsebeskrivelse)
1941  Pris Frøken Suhrs Forfatterlegat
1942  Pris Kaptajn H.C. Lundgreens Legat
1942  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1944  Pris Forfatterforbundets Legat
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1948  Pris Æresmedlem af udenlandsk forening: Circulo literaria Antero de Quental (portugisisk litterært selskab)
1948  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1950  Pris Kai Hoffmann Legatet
1950  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1960  Pris Kaptajn H.C. Lundgreens Legat
1964  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Matros
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 205-206
1966  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1968  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Ilddåb
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1969  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Under sejl rundt Kap Horn
1973  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974
1974  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1974  Bibliografi Bibliografier:
1975  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1976  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto
1979  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 1, Erland Munch-Petersen
1980  Død Død: 01-06-1980

1994  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001

0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ